Yrittäjän työttömyysturva

Turvaa työttömyyden varalle

Työttömyysturvan laaja vakuutussuoja:

Työttömyysturva

Mikäli jäät työttömäksi yrityksen toiminnan loppumisen tai konkurssin vuoksi, voit saada korvausta jopa 1000 EUR/kk.

Työkyvyttömyysturva

Mikäli sairastut tai joudut onnettomuuteen ja työkyvyttömyytesi jatkuu yli 30 päivää voit saada korvausta jopa 1000 EUR/kk

Henkiturva

Tapaturmaisen kuoleman tapauksessa korvaussumma on 12 x valitsemasi korvaussumma.

Mikä on yrittäjän työttömyysturva?

Työttömyyden tai työkyvyttömyyden kohdatessa, yrittäjä ei saa samanlaista ansiosidonnaista työttömyyskorvausta kuin tavallinen palkansaaja. Yrittäjänä oleva henkilö (esimerkiksi freelancer-työntekijänä), joka on myös töissä, voi yleensä valita kuuluuko palkansaajan työttömyyskassaan vai luokitteleeko itsensä yrittäjäksi.

Jos päätoiminen yrittäjä joutuu lopettamaan yritystoimintansa, voi hän huonoimmassa tapauksessa saada vain Kelan peruspäivärahan, joka on kuukaudessa vain noin 700€. Tämän vuoksi on tärkeää, että yrittäjä turvaa toimeentulonsa myös muilla tavoin.

Fin-Yritysrahoituksen ja Vakuutustorin yhteistyössä tarjoama yrittäjän tuloturva -vakuutus on joustava, kerran kuukaudessa maksettava vakuutus. Se tuo rahallista turvaa jopa 1 000 €/kk Kelan peruspäivärahan lisäksi. Tällöin yrittäjä voi saada yli 1 700 €/kk tuloja siihen asti, kun työllistyy tai kunnes 12 kk maksuraja tulee vastaan.

Lue lisää yrittäjän työttömyysturvasta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Minkä tyyppinen vakuutus on yrittäjän työttömyysturva?

Yrittäjän tuloturva on vakuutus, joka turvaa toimeentulosi jos jääty työttömäksi tai et pysty työskentelemään sairastumisen tai loukkaantumisen vuoksi. Korvauksen käyttötarkoituksen päätät itse, eikä vakuutuskorvaus vaikuta ansiosidonnaiseen työttömysturvaan, vaan vakuutuskorvaus maksetaan sen päälle.

Mitä yrittäjän työttömyysturva kattaa?

Yrittäjän tuloturva kattaa yli 30 päivää kestäneen työkyvyttömyyden, joka johtuu sairaudesta tai loukkaantumisesta. Se kattaa myös tilanteet, jossa jäät työttömäksi jos yrityksesi toiminta loppuu esimerkiksi konkurssin vuoksi. Maksamalla pienen vakuutusmaksun joka kuukausi pystyt varmistamaan, että sinulla pysyy perustulo odottamattomissakin tilanteissa.

Onko yrittäjän työttömyysturvalle mitään rajoitteita?

Sinun tulee olla töissä tai yrittäjänä vakuutuksenottohetkellä.

Mitkä ovat yrittäjän työttömyysturvan hakijan velvoitteet?

Yrittäjän työttömyysturva on voimassa niin kauan kuin maksat kuukausittaisen vakuutusmaksun.

Milloin yrittäjän työttömyysturvan alkaa ja päättyy?

Yrittäjän työttömyysturva alkaa tilaushetkestä ja päätttyy heti kun peruutat vakuutuksen. Peruutuksesta ei koidu lisäkuluja.

Miten irtisanon yrittäjän työttömyysturvan sopimuksen?

Yrittäjän työttömyysturvan irtisanominen on helpopoa, ilmoitat asiasta vain yhteistyökumppanillemme Vakuutustori.fi:lle sähköpostitse.